16
окт.

5 тайни за красива прическа

Красивата и стилна визия е невъзможна без красива прическа. Скъп тоалет, атрактивни аксесоари, завладяващ парфюм – над всички тях винаги е тя – нейно величество прическата. Тя е този верен компас, който ни ориентира дали срещу нас стои изискана дама с грижа към всеки детайл, уверена в женствеността си красавица, смела авантюристка или пък неуверена, уморена жена.

Една здрава, красива и стилно оформена коса е в състояние да преобрази всичко – да подобри настроението, да повдигне самочувствието, да предизвика симпатии и погледи с възхита.

Какво е нужно за една страхотна прическа ли? Ето кои са петте най-важни неща:

Фризьорът
Добрият фризьор е като добрата прическа – вижда се отдалеч. Ще го откриете чрез препоръка, ще забележите стилния му сайт, ще се почувствате добре в уютния му фризьорски салон. Той не спира да се развива и усъвършенства, не се страхува да експериментира и да предизвиква, не пести време и майсторство, за да ви превърне в най-добрата версия на самите себе си.

Подстригването
Добрият фризьор ще си проличи точно тук. Той ще е преценил коя е най-добрата форма за косата ви, както спрямо структурата на косъма, така и спрямо овала на лицето ви. Ще знае какво да подчертае и какво да скрие. Ще е съобразил всички тънкости в подстригването, в зависимост от това дали косата ви е дълга или къса, тънка или плътна, така че да имате едновременно модерна и подчертано индивидуална визия.

Подхранването
Косата се нуждае от правилна храна, за да е красива. Погрижете се за нея, като наблягате на диета, съдържаща протеини, които да я укрепят, Омега-3 мастни киселини, които да й придадат блясък, желязо и витамини, за да я поддържат силна. Подхранете косата си и с професионалните терапии, които вашият фризьорски салон предлага, особено при смяна на сезоните, стрес, драстично третиране на косата, боледуване и пр.

Хидратирането
Агресивното третиране, студът и горещините, хормоните и стресът – всичко това отнема влагата от косата и тя, вместо жизнена и танцуваща, се превръща в уморена и тъжна. Сухата коса разваля и най-красивата прическа. Какво може да направите? Пийте повече вода, спестявайте й агресивни фактори, когато можете и попитайте вашия фризьор за подходящ балсам, маска или серум.

Цветът
Както формата, така и цветът на косата трябва да подчертава вас и само вас. Да е съобразен с тена и очите ви, да отговаря на характера и стила ви. Красивият,
наситен цвят отново е в ръцете на добрия стилист. Той ще избере правилната палитра боя, ще слее равномерно корените и дължините, ще балансира нюансите.
Също така ще ви предложи подходящи грижи за подхранване и запазване на цвета.

След като сте направили най-доброто за косата си, ви остава само едно: Да се усмихнете.