13
ное.

Как да подготвим кожата за зимата

Есента е онази дълга протяжна неделя от годината, в която лятото е грижливо прибрано в гардероба, а зимата вече докосва лицата с първите си целувки. Заменили сте пъстрите сандали, плетените раници и слънчевите бански с топли боти, красиви чанти и уютни палта. Подобно на смяната на гардероба обаче трябва да адаптирате и грижите за кожата си спрямо новия сезон и проблемите, които носи.

През зимата се наблюдават някои особено неприятни състояния на кожата – сухота, лющене, зачервявания, уртикарии, екземи. Затова е много важно да се въоръжите с правилните терапии и продукти и да посрещнете смело дръзките ласки на студа.

Първата стъпка е да се консултирате с личния си козметик и да следвате професионалните му препоръки, защото той най-добре познава състоянието на кожата ви и подходящите за вас процедури, терапии и продукти.

Ето и някои съвети, които междувременно да следвате:

♡ Заменете леките летни продукти с по-богати кремове, които осигуряват солидна защита и подхранване на вашата кожа.
♡ Не изоставяйте слънцезащитния крем. През зимата той е точно толкова важен, колкото и през лятото.
♡ Хидратация и пак хидратация. Освен овлажняващите продукти за лице, важно е и да пиете много вода. За доброто състояние на кожата ви е необходимо и оптимално поддържане на влажността в дома или офиса ви.
♡ Колкото и да е примамлив горещият душ след дълги часове в студа, не прекалявайте с високите температури на водата и не излагайте особено продължително кожата си на прекалено топлата струя.
♡ Избирайте почистващите и ексфолиращи средства много внимателно. Сега не е времето за агресивни химикали или изсушаващия кожата алкохол в съдържанието на продуктите.
♡ Облеклото също е важно. Прекалено стегнатите, груби материи могат да навредят на кожата, като предизвикат раздразнение и сърбеж. Вълнените тъкани често водят до дискомфорт. Нека материите, които пряко докосват тялото ви, да са леки, памучни и дишащи.
♡ Козметичните терапии – празникът за вашата кожа. Сега е времето, в което да се поглезите с хидратираща, антиейдж, антистрес или лифтинг терапия. Вашият козметик ще определи коя процедура е подходяща, така че да направи кожата ви щастлива, а вас – спокойни за зимата.