04
ян.

Как да премахнем умората след празниците

Коледа, Нова година, именни дни, професионални и лични празници – колко дълго ги чакаме, а те не само отминават като миг, но и след тях имаме нужда от още почивка. Затова не забравяйте да предвидите и време за себе си – за релакс, спорт и хубав масаж.

Независимо дали сте пътували за среща с роднини, приготвяли сте празнични трапези, на които да съберете приятели, спортували сте, или сте играли с децата си, телата ви са натрупали умора. Ако сте се натоварили повече, то ще усетите по-сковани движения, болезненост, отмалялост и липса на достатъчно енергия дори за рутинни дейности.

Ето как най-бързо да възвърнете формата си.

Сънят

Спете колкото се може повече. Възползвайте се всяка възможност за кратка следобедна дрямка. Оставате телефона настрани, изключете телевизора. Отпуснете напълно и се отдайте на възстановителната сила на съня.

Храненето

След обилните празнични трапези, наблегнете на леки и детоксикиращи храни. Приемайте изобилно плодове и зеленчуци, избягвайте тестени и много мазни ястия. Не пропускайте хранения, но и не преяждайте.

Течности

Течности, течности и пак течности. Вода, билкови чайове, прясно изцедени сокове – каквито и неподсладени напитки да изберете – приемайте ги в по-големи количества от обикновено. Съвсем скоро чувството за тежест и умора ще изчезне.

Движение

Подарете на тялото си любимата му активност. Дълги разходки, плуване, кардио, фитнес, пилатес –  отдайте се на най-приятното си занимание, което ще възвърне енергията и ще подобри настроението ви.

Релакс

Ако искате тялото ви да се чувства наистина добре, трябва да се погрижите и за душата. Насладете се на приятна музика, изберете хубава книга, отделете време за любимото си хоби. Доставете си радостта, която ще неутрализира умората и празничната депресия.

Масаж

Независимо дали ще изберете класически, частичен, или спортен – масажът е онзи чудодеен празник, който тялото ви заслужава. Доверете се на вашия масажист за селекцията на ароматерапевтичните смеси, с които да  елиминира стреса и умората. Ефектите, които може да очаквате след добрия  професионален масаж са: намаляване на мускулните болки и напрежението, подобряване на кръвообращението, повишаване на енергията и имунитета.

 

Вече се чувствате освежени и пълни с енергия? Чудесно! Следващият празник може да заповяда!