24
ное.

Красив маникюр – мисия възможна

Ръцете са визитната картичка на всяка дама. Елегантната визия е непостижима без красив и поддържан маникюр. Здравите нокти в  подходящата им форма и добре подбраният лак са естествено украшение на всяка уважаваща себе жена. Понякога обаче това не се оказва лесна задача.

Тънки и чупещи се нокти, удебеляване, разцепване, пожълтяване, петна, гъбички, наранявания, деформации, а понякога нокътната плочка може да служи дори за диагностика на сериозни заболявания. Затова грижата за маникюра е не просто суета. Важно е да се доверите на вашия маникюрист и да следвате съветите му, а при по-сериозни състояния той ще ви насочи към дерматолог.

Хранене

Разбира се, в основата на здравето и красивата визия от косата до пръстите отново е качественото, балансирано хранене и хидратацията. За здрави и блестящи нокти в диетата ви трябва да присъстват риба и/или месо, млечни продукти, ленено масло.

Хигиена

Хигиената е от изключителна важност. Измивайте старателно ръцете си със сапун и топла вода, като не забравяте местата около и под ноктите. Някои специалисти съветват да се използват специални меки четки за измиването на ноктите.

Подсушаване

Не забравяйте да подсушите ръцете си. Влажната среда благоприятства развитието на гъбични инфекции. Не споделяйте лични принадлежности и кърпи. Нанесете подхранващ продукт след подсушаването

Защита

Защитавайте ноктите си винаги, когато можете. Носете ръкавици, когато миете съдове, почиствате с агресивни препарати или работите в градината. Добре е ръкавиците да имат памучна материя, която да приляга към кожата, и не я дразни и запарва.

Не правете това

Не гризете ноктите и кожичките около тях, не ги чоплете и не ги режете, не пилете агресивно с груби и неподходящи пили, не използвайте агресивни средства за измиване и почистване.

Маникюрът

Красивият маникюр е хармонична комбинация от здрави, чисти и поддържани нокти, добър маникюрист, който професионално подбира най-подходящите продукти и терапии, свеж и модерен дизайн, чиито цвят, декорации и елементи хармонизират със стила и визията ви.

Насладете му се!